hraničář píše:
Tož když jsem dneska slyšel do ruda rozpálenýho M, tak to teda hodim sem...
"Dobrý den Vám přejeme ve spolek! Dokončení 1. části 3. etapy revitalizace tvrze Bouda je plánováno do 30. 6. 2021. Hory jsou ale nevyzpytatelné, takže držíme pěsti sobě, firmám, ale hlavně Boudě. Firma Navláčil je zkušená, projekt dobře připravený, subdodavatelé (vrata, dveře, střílna, zvony...) velmi dobří. Při přípravě projektu se použilo maximum dobových archivních podkladů a dobových fotografií (řada veřejnosti zcela neznámých) a snaha je mít vše co nejvěrnější stavu na začátku října 1938. Díky více než 30 letům hledání různorodých podkladů a informací, můžeme tvrdit, že máme tak 95% toho, co je potřeba. I když je vchodový srub tvrze něco úplně jiného, než srub pěchotní, využívá projekt i obrovské vstřícnosti a zkušeností kolegů bunkrologů z Ostravska, Opavska, Rokytnicka ale i z jihu Moravy..."
Teda, že by odborníci "bunkrologové" nevěděli, jakej typ pancířáků byl ve vchoďáku? Že by nevěděli v jaký vejšce a jak maj mít otočený zvony? To teda konsilium moc vědomostí nepředvedlo. Bože a při tom by stačilo, aby jeden z vás zvednul telefon a někomu zavolal (a nemyslim mně). Proč to vy mistři neuděláte? Proč prostě nepřiznáte, že na něco nemáte, nezahodíte svoje ega do stoupy a nezavoláte někomu, kdo o tom ví víc než vy a neporadíte se? Bože, dyť to nejsou žádný tajný a nenalezitelný informace - na kloudnou přípravu těm, kterým nezavoláte stačí den jejich času - né vašeho. Nebo se bojíte, že se vám za to někdo bude smát? A i kdyby... za tu chvilku trapnosti, to myslim porád stojí.
Když vidim, jak je váš projekt odfláknutej... ale furt se to ještě dá změnit k lepšímu - třebas, jako na Dobrošově.
Že ste domršili Horku, to sem bral jako sportovní zážitek a souboj s lidma, který k ní nemaj žádnej vztah. Ale že mršíte sami sobě Boudu, kterou se jindy prsíte a se slzou v oku vzpomínáte, jak ste na ní začínali jako mladí kluci... To vám fakt nepřijde líto? To se sami před sebou aspoň v koutku duše nečervenáte? Já to fakt nechápu.
A ty sis nevšiml, že už dávno nejde o historii, ale o prachy, dotace, návštěvnost, plácání po zádech a přisátí k dotačnímu cecíku?