jojo - Souhrada byl prostě fachman, nebo mu to aspoň všici věřili
¨
To je u nás na ŘOPu taky - samej vlastenec a schopa co všecko umí, všemu rozumí a všude byl. Když si pak vezmu, že třebas na to naše zbrojní dělvo je tam jen jeden člobrda, co je zodpovědnej za všecko a vostatní mu to jen podepisujou, tak ta osobní zodpovědnost je fakt dost vysoká. Ale přesně jak píšeš, neni to jen případ ŘOPu - s Jarouškem dáváme do kupy ÚV - a tam to taky lítá, semtam když už fakt něco dost smrdělo, tak i někoho vyrazili ale jinak taky žádná sláva - zvlášť jak z něčeho koukaly velký prachy - ale z čeho tenkrát nekoukaly...
Ty hádky mezi odborama, Hlavním štábem, VTLÚ - to bych fakt někdy chtěl vidět na živo... A když je nejhůř, práskneme to presidentovi, že ty druhý jsou lumpové, ať jim dá za uši... Tedy, vony sou to vlastně hádky jen mezi pár lidma, kdy jde jen o to, kdo koho ukecá a nebo přeskočí frčkama...
A to neřešim korupci já na bráchu - brácha na mne (co bych Ti zrovna já měl povidat o Pantoflíčkovejch klice)
A těch "trafik" taky nebylo zrovna málo, u těch tankařů se toho s Jaroušem nebojíme a pokud lze, tak jednotlivý lotrasy pojmenujeme. Nejhorší ale je, když se taková parta sešla a na něčem se shodla... to už je fakt potom síla
Na ŘOPu je taky pár adeptů a je jen otázkou času, než se k nim dokopu...
A nedej bože, když se k tomu pak přidali gangstři z nějaký zbrojovky... jo, bylo to všude stejný
Jo k tý houfnici - von je to stejnej případ jak s L1. Udělat strojařsky perfektní zbraň, za kterou se vyúčtujou supr prašule - to je u ŠZ základ. Jakej z toho pak byl průser, když se stahla konstrukce X a od hlštábu lítaly hromyblesky, proč se do toho tedy investovaly tak velký prachy, když se to pak zastaví (a že to nebylo kvuli nějakejm nedostatkům je jasný). Jenže - na rozdíl od střeliva, konstrukci zbraně na začátku ŠZ vařila dost z vody a než přišel na ŘOP Krotil, VTLÚ sám nastavil základní směr vývoje... a proč ho pak nerozvést tím "správným" směrem... Ani se nedivim klukum z II. odboru, že když to pak viděli tak by ty naše nejradějc vzali vejpůl mezi dveřma...
Neřešim ani pevnostní konstrukční kancl ŠZ. Tam sic na střelivo nenarazíš, protože to dělaj klasický normální konstruktéři, ale jakmile zabrousíš do konstrukce pevnostních zbraní, zjistíš že to taky neni úplná hitparáda... a výsledek?