houbyhranicar píše:
1plukmjh píše:
ještě si dovolím poznámku:
I když se pod střední část příspěvku nedá než podepsat, první a druhá jest zralá ku odporu. Ani jedno tvrzení z těchto částí totiž není pravdivé...
abysme si rozuměli - toto je spíš pohled historie jako vědy jako takové. nechtěl jsem nikoho rozhodně urazit, protože jsme na stejné lodi. (částečně to bylo trochu schválně k "nastavení zrcadla"
)
těmhle tématům se věnuje oficiálně jen velmi málo historiků a když už, tak je to tzv. "špatná sorta podivínů".
je pak jasný, že bez amatérských zájemců (myšleno těch bez papíru), by se tadle oblast moc nehýbala kupředu. ale protože většinou díla "amatérských historiků" neodpovídají vědeckým standartům, budí automaticky jistou nedůvěru... tahle tematika není na vysokých školách moc podporovaná, letí jiná období většinou, alespoň já jsem měl možnost zažít na mé alma mater. proto je třeba proti tomuhle všemu bojovat kvalitou našich výtvorů že... tak to bylo myšleno...
samozřejmě je třeba nějak vybírat rozumně ta témata, myslet trochu ekonomicky, kdo to bude číst... ale když vidím, že někteří mají se svými chytrými knihami úspěch a jisté vydavatelství to vydává bez problémů, tak bych se toho nebál, vždycky je nějaká cestička... ostatně, až někdy bude má chytrá kniha hotova, začnu se potýkat se stejnými problémy... mě právě zajímá víc ten aspekt každodennosti těch vojáků (resp. se k tomu snažím proniknout) a mám tu optiku postavenou trochu jinak než tradičně se toto podává... myslím, že už je načase tu brannou moc trochu demytizovat, mám stále ten dojem, že pro některé je to stále i dnes "vzor odvahy a ctnosti"...
doufám že si aspoň trochu rozumíme a mé myšlenkové pochody jsou pochopitelné přinejmenším zčásti.
viz. citace výše, to je přesně ono !!!:
Citace:
No, když nic jiného, tak je zřejmé, že p.Junek možná účelově "vyplnil prostor", který neobsazují nová díla k dané tématice